Två nya chassin från NZXT erbjuder enkla, men eleganta, val för datorbyggare – den ena modellen med extra skrytmöjligheter.

De senaste tillskotten till NZXT:s datorchassiserie H kallas H500 och H500i, kompakta midtowerlådor med en utmanande formgivning, avsedd att göra datorbyggandet enkelt.

Båda lådorna är tillverkade i stål, med ett stort sidofönster i härdat glas och måtten 210 x 460 x 428 millimeter. En vikt på sju kilo talar för stabilitet och det finns plats för moderkort ända upp till ATX-storlek, samt grafikkort upp till 381 millimeter.

Ett löstagbart frontfäste avsett för 280 millimeters fläktar gör det enkelt att installera vattenkylning. Två 120 millimeters fläktar ingår, med plats för fler, och filtren fram och bak går att ta loss för smidig rengöring. Chassit har sju kortplatser och fästen för tre 2,5-tumsenheter och tre 3,5-tums. Lådan har också ett patentsökt kabeldragningssystem med förinstallerade kanaler och band på baksidan av moderkortet för intuitiv och enkel kabelhantering.

För alla som gillar belysning har 500i-modellen dessutom LED-belysta fläktar och ytterligare LED-belysning, allt med stöd för NZXT:s egen CAM-mjukvara. Denna kan även optimera fläktanvändningen för bästa temperatur och ljudnivå. Här finns även en skrytfunktion i form av hållare för vertikal montering av grafikkortet så att det syns väl genom fönstret.

Fyra färgalternativ finns – vit, svart, svart och röd samt svart och blå. Priser på 75 euro och 100 euro bör motsvara ungefär 750 kronor och 1 000 kronor när produkterna kommer i juni.

Datormagazin har testat föregångaren H400i.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här