Utmarkelse toppklass webbSöker du tillförlitliga höghastighetsminnen med bra kylning behöver du inte leta längre. Det räcker med att söka upp HyperX Predator HX436C 17PB3K4/32 som får utmärkelsen Toppklass!

Detta med internminnen kan vara en djungel. Självklart kan vi följa respektive moderkortstillverkares HCL-lista, men det är inte alltid som de minnena finns till gängliga. När vi så söker alternativ är det långtifrån alla internminnen som passar alla kort.

Under åren har vi testat hundratals olika internminnen, vilket med tiden har lärt oss att produkter från vissa tillverkare fungerar bättre än genomsnittet, och det gäller även olika modeller. Likaså säger erfarenheten att de flesta internminnen passar de flesta kort så länge de körs i lägre hastighet med vänligt inställda CAS-värden.

En effektiv kylfläns omsluter varje modul och leder bort värmen, minnet hålls svalt även under hög belastning.

Men det händer alltså sällan att vi stöter på internminnen som passar in överallt. Så är dock fallet med HyperX Predator HX 436C17PB3K4/32. Detta är ett paket om fyra DDR4-minnen på vardera åtta gigabyte. Dessa moduler är uppbyggda av åtta stycken 1G x 8-bit FBGA-delar. De körs vid 1,35 volt i 3 600 megahertz och med CAS 17. En effektiv kylfläns omsluter varje modul och leder bort värmen, minnet hålls svalt även under hög belastning. De är mycket tacksamma att överklocka eller optimera. Dessutom har de fungerat lika bra på alla testade plattformar och med alla testade processorer.

Testat med massor av moderkort

HyperX Predator HX436C har vi kört  i dubbla tvåkanalskonfigurationer på Z370- och X470-kort, vi har kört dem i fyrkanalskonfiguration tillsammans med Threadripper och Intels I9 Extreme-processorer och vi har kört dem på en uppsjö av moderkort. Detta med samma imponerande och stabila resultat.

Nu tror vi inte att alla testar olika moderkort och system. Vi säger heller inte att du ska gå utanför tillgängliga HCL-listor. Men i de lägen du inte hittar rekommenderade minnen kan de här med största sannolikhet vara ett av de bästa alternativen.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i de flesta butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Test: HyperX Predator HX436C 17PB3K4/32
6 / 6 Betyg
För
Hög frekvens, bra kylning, extremt tillförlitliga, fungerar på både Intel och AMD.
Emot
Inget.
Rekommenderas till
Stabila höghastighetsminnen oavsett om du använder AMD eller Intel.

Tillverkare: HyperX, www.hyperxgaming.com
Cirkapris: 5 141 kr inkl. moms, 4 113 kr exkl. moms
Kapacitet: 4 x 8 GB
CAS: 17
Frekvens: 3 600 MHz

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här