Fråga

Jag har en HP Notebook 15 som jag lyckats knäcka skärmen på. Trots trasig skärm fungerar datorn fortfarande utmärkt, så nu använder jag den med en extern skärm.

Men nu fungerar anslutningen till mitt trådlösa nätverk dåligt. Även alldeles bredvid routern är förbindelsen dålig och fem meter ifrån den fungerar det inte alls.

Kan det finnas något samband med den trasiga skärmen? Vad kan annars vara problemet?

Stefan Olsson

 

Svar

Bärbara datorers trådlösa antenner är vanligtvis dragna runt själva skärmen, så beroende på hur mycket du skadade skärmen finns en stor risk att du också fick antennen att gå av. Om du har haft tur har du kanske bara slitit loss antennanslutningarna och kan ansluta dem igen.

Här är en länk till instruktionerna för datorn, om inte just din, så i alla fall en liknande modell: http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04763947. På sidan 19 hittar du en sprängskiss av bildskärmen.

Nummer 5 är de trådlösa antennerna. Om de inte går att laga enkelt är nog den billigaste lösningen att köpa en trådlös USB-adapter och använda den i stället för det inbyggda nätverkskortet.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här