Hem Artikel Topphändelser 44 miljoner Microsoftkunder återanvände lösenord

44 miljoner Microsoftkunder återanvände lösenord

1

Handen på hjärtat – hur ofta har man inte använt samma lösenord om och om igen? Microsoft genomförde ett test på sina egna kunder för att se hur ofta kunderna återanvände gamla lösenord och resultatet var skrämmande.

Ett säkerhetsteam på Microsoft blev nyfikna på hur ofta deras kunder i tjänster som Hotmail, Office 365 och Azure, återanvände sina lösenord. Genom att använda en databas med över tre miljarder läckta inloggningsuppgifter satte Microsoft igång och testa. Mellan januari och mars i år testades alla deras kunder och deras konton i samtliga av Microsofts onlinetjänster och resultatet var minst sagt skrämmande.

44 miljoner konton visade sig ha samma inloggningsuppgifter som läckt ut sedan tidigare genom andra tjänster. Där Microsoft fann att inloggningsuppgifterna återanvänts forcerade företaget ett lösenordsbyte.

Så när vi nu närmar oss andra advent så ber vi på Datormagazin er läsare om en enkel sak: se till att ni inte använder samma lösenord på två ställen, se till att era lösenord är svåra och komplicerade (helst så komplicerade så de inte går att komma ihåg) och använd en lösenordshanterare som exempelvis 1Password, Enpass eller Password safe där ni lagrar era inloggningsuppgifter på ett krypterat och säkert sätt.

Läs också: Enpass – en mångsidig lösenordshanterare

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version