Amazon köper Eero, ett amerikanskt företag som tillverkar mesh-enheter. En inte alltför avlägsen gissning är med andra ord att Echo-enheter med inbyggt Wi-Fi är att vänta.

Eero är ett av de mer intressanta företagen inom marknaden för Wi-Fi-accesspunkter för hemmet. De har lanserat en rad Wi-Fi-produkter som är enkla att installera och använda och som dessutom byggt på meshteknik. Det har gjort Eero populära på den amerikanska marknaden väldigt snabbt. Tyvärr hann inte företaget lansera sina produkter i Sverige och frågan är väl om de någonsin kommer att göra det efter att Amazon meddelat att de köper bolaget.

Hann före Google och Apple

En del bedömare gissade att exempelvis Apple eller Google skulle lägga beslag på Eero, men det blev alltså Amazon som hann först. Med företagets Echo-produkter kan de nu lägga till ett bolag som tillhandahåller den trådlösa infrastruktur i hemmet som Echo-produkterna är beroende av.

Man kan utan vidare tänka sig att Eero-basstationerna får en inbyggd mikrofon och högtalare

Det finns gott om synergieffekter mellan Amazons och Eeros produkter. Man kan utan vidare tänka sig att Eero-basstationerna får en inbyggd mikrofon och högtalare och vips så är de en Amazon Echo-produkt, för att ta ett exempel.

Läs också: Amazon öppnar i Sverige

Ett varningens finger har redan höjts för vad Amazon kan komma att göra med den information de kan uthämta från Eero-produkterna. Nu har de den potentiella möjligheten att få mer information om hur och när kunderna använder internet och vilka enheter som är ansluta till nätverket.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här