Hem Artikel Nyheter Facebooks nedtid gav många nya användare för Telegram

Facebooks nedtid gav många nya användare för Telegram

0

När Facebook och Whatsapp helt försvann från kartan i mitten på mars var det sannolikt inte muntra miner hos kungen av sociala medier. Några som däremot jublade högt var folket på den krypterade meddelandetjänsten Telegram, som fick över tre miljoner nya medlemmar på 24 timmar.

Telegram har blivit ett intressant alternativ för de som funderar på hur mycket företag som Facebook egentligen spionerar på sina användare, mycket beroende på att meddelanden som skickas via Telegram är helt krypterade. Tjänsten är så säker att länder som Iran och Ryssland antingen redan blockerat tjänsten eller överväger att göra det då dess myndigheter inte har någon som helst insyn i vad som skickas med Telegram.

Grundaren av Telegram, Pavel Durov, uppger att tjänsten under de fem år som den funnits inte lämnat ut ett enda meddelande, delvis eller i sin helhet, till någon tredje part eller myndighet någonstans på planeten. Bolaget har också konsekvent vägrat att lämna ut krypteringsnycklar som används för att säkra tjänsten.

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version