Fråga

Jag kör Windows 10 och Outlook 2016. Jag skulle vilja ha ett större teckensnitt i Outlook-e-postmeddelanden, men har inte lyckats lista ut hur jag fixar det. Hjälp skulle uppskattas.

Henry

Svar

I Outlook är standardteckensnitt 11-punkters Calibri i svart för nya meddelanden. Du kan ändra standardteckensnittet och dess färg, storlek och stil ganska enkelt.

Välj Alternativ på fliken Arkiv och sedan E-post. Välj ”Mallar och teckensnitt” under ”Skriv meddelanden”. Nu kan du välja teckensnitt i Outlook, samt färg och storlek, både för nya e-postmeddelanden och för svar eller vidarebefordrade meddelanden. Detta innebär att du kan anpassa dina meddelanden efter behov.

Det finns också andra inställningar för meddelandeutseendet på samma ställe.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här