Hem Artikel Tester Test: Netgear Orbi Pro Ceiling Satellite (SRC60)

Test: Netgear Orbi Pro Ceiling Satellite (SRC60)

0
Netgear SRC60
Med SRC60 får Orbi Pro ett intressant tillskott som tillför utökad täckningsgrad.

Med Orbi Pro Ceiling Satellite får vi en utbyggnadsenhet som enkelt kan monteras i tak eller på väggar. Tack vare sin utformning och signalyta ger den en exceptionellt bra täckningsgrad över större ytor.

Modellen mäter 267 x 239 x 41 millimeter och väger bara 863 gram. På ena sidan finner vi ingång för extern strömmatning, men enheten kan även anslutas med hjälp av PoE, 802.3af. Vi hittar även en separat RJ45-anslutning som gör det möjligt att ansluta en switch eller extern enhet. Enheten kommer annars med tre separata band och en teoretisk överföringshastighet på 1 733 + 866 + 400 megabit per sekund. Denna kombineras sedan med en dedikerad backhaul-lösning som är på totalt 1,7 gigabit per sekund.

Läs också: 100 Watt via Power over Ethernet

Går inte använda med alternativalösningar

Då Orbi Pro Ceiling Satellite är baserad på tidigare Pro-enheter använder systemet fortfarande Wi-Fi5 vilket är en liten nackdel. Det är dessutom så att denna modell enbart fungerar tillsammans med Orbi Pro, så den går inte att använda tillsammans med alternativa lösningar. Förutom tre olika band använder Orbi Pro även tre separata SSID vilket ger oss möjlighet att separera olika nätverk efter företagets behov.

Går att administrera via Netgears app

Att lägga till Orbi Pro Ceiling Satellite är extremt enkelt och Orbi Pro-nätverket har även en integrerad lösning för trafikoptimering och självläkning vi eventuella problem. Vi kan bygga ut ett och samma mesh-nätverk med en router och sex satelliter vilket ger en enorm täckningsgrad och även kan användas för en sorts redundans. Det går även att övervaka och fjärradministrera Pro-nätverket från Netgears app Insight. Denna kräver dock en prenumeration.

Trots att systemet som helhet har ett par år på nacken är det fortfarande en klar favorit när det kommer till SMB-baserade lösningar. Vi får en stabil och säker lösning som är mycket enkelt att installera, konfigurera och övervaka. Till detta får vi även en mycket bra support.

PATRIK WAHLQVIST

Netgear Orbi Pro Ceiling Satellite (SRC60)
5 / 6 Betyg
2 290 krPris
För
Kompakt format, smidig PoE-lösning, mycket enkel installation och övervakning, stabil.
Emot
Fortfarande Wi-Fi5, hade varit trevligt om lan-porten var av multigigsformat.
Rekommenderas till
Använder du Orbi Pro och vill bredda täckningen eller skapa redundanta vägar är SRC60 ett givet val.
  • Tillverkare: Netgear, www.netgear.com
  • Cirkapris: 3 288 kr inkl. moms, 2 630 kr exkl. moms
  • Mått: 267 x 239 x 41 mm
  • Vikt: 0,7 kg
  • Antal kanaler: 3 st
  • Antal SSID: 3 st
  • Trådlöst nätverk: Wi-Fi5 med beamforming
  • Övervakning: Insight
  • Maximal teoretisk överföringshastighet: 3000 Mbps
  • RJ45-portar: 1 st gigabit + 1 st PoE

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version