Hem Artikel Tester Test: Panasonic Toughbook FZ-T1

Test: Panasonic Toughbook FZ-T1

0
Panasonic Toughbook FZ-T1
Panasonic Toughbook FZ-T1 är en extremt nischad produkt.

Den är både tålig och har bra pekskärm, vilket kan låta lockande för många. Dock är FZ-T1 alltför dyr och det är egentligen en ganska nischad produkt med en streckkodsläsare.

FZ-T1 är en av de senaste modellerna i Panasonics Toughbook-serie. Trots att Panasonic kallar enheten för en datorplatta påminner den mer om en mobiltelefon. Enheten har en skärm på fem tum och är framtagen som ett verktyg för den mobila personalen inom bland annat detaljhandel, tillverkning, lager, transport, logistik och allmän säkerhet.

En Qualcomm Snapdragon 210MSM8909 med en Cortex A7 (1,3 giga hertz) står för beräkningskraften. Den har fyra kärnor och använder sig av Adreno 304. Till detta får vi två gigabyte internminne och sexton gigabyte lagring,  med möjlighet till expansion via mSD-kort.

IPS-skärmen har en upplösning på 720 x 1 280 pixel. I övrigt hittar vi en kamera på åtta megapixel som ärligt talat i första hand lämpar sig för att dokumentera olika saker snarare än att ta utmärkta bilder.

Batteriet är på 3 200 milliamperetimmar, vilket räcker en normal arbetsdag, beroende på uppgifter. En intressant funktion kallas warm-swap, och låter dig byta batteri utan att enheten stängs av. Det gäller dock att du klarar manövern på 30 sekunder.

Enheten är IP68-klassificerad och ska klara fall från 1,5 meters höjd. FZ-T1 är dessutom extremt stabil och har en bra mottagning över både Wi-Fi och GSM.

Något annat du får är en integrerad 1D/2D-streckkodsläsare. Då enheten kan dockas i en typ av pistolfattning kan den enkelt användas vid exempelvis inventering eller för att i en butik söka produkter. Det finns också gott om tillbehör att köpa till Panasonic Toughbook FZ-T1, inom flera områden.

Laddad med Android 8.1

När det gäller operativsystem används Android 8.1 och det fungerar bra, men tyvärr måste vi säga att Panasonic Toughbook FZ-T1 är på tok för slö. Lite extra slö känns den när vi har prislappen i bakhuvudet. Förvisso har Panasonic Toughbook FZ-T1 flera smarta funktioner, men det känns ändå som om prislappen är i överkant i förhållande till vad vi får.

Av Patrik Wahlqvist

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Panasonic Toughbook FZ-T1
3 / 6 Betyg
För
Tålig konstruktion, stabil drift, snabb streckkodsläsare, bra batteritid, bra pekskärm och tillbehör.
Emot
Mycket långsam. Kameran borde vara bättre. Alltför dyr.
Rekommenderas till
För dem som behöver en hållbar mobil enhet med streckkodsläsare.

Tillverkare: Panasonic, www.panasonic.com

Cirkapris: 17 495 kr inkl. moms, 13 996 kr exkl. moms

CPU: Snapdragon 210

Lagring: 2 GB/16 GB

OS: Android 8.1

Skärm: 5 tum

IP-klass: 68

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version