Hem Okategoriserade Bluray-brännare fungerar inte

Bluray-brännare fungerar inte

1

Fråga

Jag har köpt en Bluray-brännare (Asus BW-16D1HT) som fått högt betyg i tester. Men jag kan endast spela upp CD-skivor, det vill säga musik. När jag försöker läsa in en program-DVD startar datorn om och om. Den startar helt enkelt inte igen utan att jag tar ut skivan.

Ett annat problem jag har är att när jag öppnar ett nytt fönster i Firefox (73.01) dyker Bokmärkeslistan upp till vänster, varje gång.

Tommy Petersen

 

Svar

Det var ju knepigt. Detta känns lite som om det skulle kunna vara ett hårdvarufel på Bluray-brännaren. Har du nyligen köpt den finns det ju garanti, så jag skulle nog kolla med försäljaren.

Men börja med att se till att du har den senaste versionen av firmware i enheten. Det ska vara version 3.10 och du hittar den här: www.asus.com/se/Optical-Drives-Storage/BW16D1HT/HelpDesk_Download.

Vad gäller Firefox-problemet, kontrollera i mappen C:\Users\ditt användarnamn\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles om du har en fil som heter user.js. Radera den i så fall (eller byt namn på den först, för säkerhets skull om åtgärden skulle ställa till problem). Starta om Firefox och se om problemet kvarstår.

 

 

1 KOMMENTAR

  1. Kan vara att ASUS använt windows programvara för att läsa/skriva på DVD. Den har utgått sedan några år.
    Så prova att installera medföljande programvara och se om DVD börjar fungera.

    Har 2 DVD-läsare hemma och den ena är OEM så den tar bara CD-skivor numer.
    Den andra har med programvara för DVD och de fortsätter att fungera.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version