Fråga

De senaste dagarna har Firefox varit långsammare än långsamt! Jag får hela tiden något meddelande om att ett skript eller en webbsida bromsar min webbläsare och en fråga om jag vill vänta eller stoppa skriptet.

Vad är det för skript och kan jag stoppa det? Finns det något annat att göra i Firefox? Jag är inte särskilt kunnig och skulle uppskatta hjälp.

Sten

Svar

Prova att köra Firefox i felsäkert läge och se om det hjälper. Klicka på menyknappen, klicka på Hjälp och välj ”Starta om utan tillägg”. Om allt sedan fungerar med normal hastighet betyder det att något av dina tillägg påverkar webbläsaren.

För att hitta vilket tillägg det handlar om, starta om webbläsaren i normalt läge, Inaktivera sedan alla tillägg. Klicka på menyknappen och välj Tillägg. Ställ brytaren vid varje tillägg i frånläge. Starta om Firefox för säkerhets skull och provkör sedan.

Om problemet inte längre uppstår vet du med säkerhet att en av dina tillägg orsakade det. Fortsätt enligt följande för att hitta tillägget som orsakade problemet. Aktivera ett i taget igen tills felet kommer tillbaka. Då har du hittat skurken och kan ta bort det tillägget.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här