Hem Fråga experten Musrörelse öppnar bilder

Musrörelse öppnar bilder

0

Fråga

Efter att ha uppdaterat en dator Från Windows 7 till Windows 10 finns det ett stort irritationsmoment som jag inte har löst. Datorn är en ”köksdator” som alltid är igång. Den används för vissa specifika ändamål, och har ständigt ett antal mappar och dokument öppna.

Till skillnad från Windows 7 visas det vid en musrörelse över dem en rad med sju mindre bilder av vad respektive mapp/dokument innehåller. Det behöver jag INTE (jag vet mycket väl vad de representerar).

Jag har inte hittat något sätt att bli av med denna stollighet. Jag tar gärna emot ett registerhack för att slippa eländet.

Kjell Bävergren

Svar

Jag är inte riktigt säker på vad du menar, men antar att du avser de miniatyrer som fälls upp när pekaren hålls över öppna program i aktivitetsfältet? Funktionen för denna musrörelse fanns faktiskt även i Windows 7, men med ett annat utseende – dokument eller mappar visades staplade på höjden i stället.

Så vitt jag vet går detta inte att stänga av, men det går att utöka tiden innan visningen aktiveras av din musrörelse . Du kan sätta en hög tid så att du måste hålla pekaren stilla länge för att de ska visas.

Starta Registereditorn och navigera till nyckeln HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advanced. Skapa ett nytt 32-bitarsvärde (DWORD) och namnge det ExtendedUIHoverTime.

Dubbelklicka sedan på det nya värdet och skriv in tiden i millisekunder. Ett värde på exempelvis 30 000 ger dig 30 sekunder innan dessa miniatyrer öppnas.

Du kan välja valfritt värde och alltid återgå till standard genom att sätta det till noll.

 

 

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version