Hem Fråga experten Skärm till bärbar

Skärm till bärbar

0

eFråga

Jag har en Acer Aspire VN7-791G-54NJ med åtta gigabyte minne, 128 gigabyte SSD samt 1Tb/GTX860-2Gb och Windows 8.1. Skärmen och tangentbordet är kassa, så jag undrar om det går att flytta över komponenterna till en annan Acer-dator? Delarna är typ fem år, men datorn exklusive skärm fungerar utmärkt. En ny likadan går på minst 8 000 kronor.

Lars Hejdenberg

Svar

Jag vet inte riktigt vad du menar med att flytta över komponenterna. Har du en annan likadan dator? Rent generellt när det gäller bärbara datorer är det mycket få komponenter som går att byta ut, det mesta sitter fast på moderkortet. Det är dessutom ganska bökigt att öppna en bärbar. Men om du har vana vid att arbeta med elektronik skulle det vara möjligt att flytta hela kortet till en annan dator med samma format och exakt likadant hölje.

Men om du tror dig om att klara en sådan operation skulle jag nog i stället rekommendera ett försök att byta din skärm. Det är inte omöjligt för en händig person. Du kan hitta en utbytesskärm för under tusenlappen, till exempel här: https://www.laptopscreen.com/English/model/Acer/ASPIRE~VN7-791G~SERIES/. Där finns också en beskrivning av utbytesproceduren, plus en film som visar hur det går till.

Om detta inte är något för dig är nog det enda jag kan rekommendera att du använder datorn ihop med en extern skärm och ett externt tangentbord.

 

 

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version