Vad är bättre än ett fjärrstyrt eluttag? Tre fjärrstyrda eluttag, så klart. Eve har lanserat precis det med nya Energy strip.

Eluttag som går att styra via olika smarta hem-plattformar finns det gott om vi det här laget. Det som skiljer dem åt är främst storleken, ”byggkvaliteten” och givetvis priset.

I HomeKit-världen var Koogeek tidigt ute med en stor, men bra, kloss. Vår favorit har dock alltid varit slimmade Eve Energy och nu på senare tid Philips nya Hue-uttag.

Annons: Köp Eve Energy Strip på Webhallen

Trots att de två sistnämnda är förhållandevis nätta är det sällan man kan sätta två pluggar i ett dubbeluttag. Lösningen blir att hoppa över ett uttag eller pussla med grenuttag, traditionella strömkablar och nätaggregat.

Eve Energy Strip
Se till att välja EU-versionen av Eve Energy Strip om du slår till.

Triss i smarta el-uttag

Nu kan du som vill slippa kompromissa satsa på Eves nya grenuttag Energy strip, det har tre uttag och tre knappar för att slå av och på strömmen manuellt och inbyggt överbelastningsskydd. Dosan är tillverkad i svart plast på ovansidan och omsluten av en rejäl aluminiumram. Det är tungt och snyggt. Strömkabeln på närmare två meter känns som om den vore gjord för utomhusbruk. (Det är den dock inte.)

Här kan du bland annat se energiförbrukningen över tid

Som du säkert misstänker är det Homekit som gäller när tillverkaren Eve är inblandad, men till skillnad från företagets mindre tillbehör ansluts Energy strip via Wi-Fi och inte Bluetooth. Installationen är lika enkel som vanlig, liksom hanteringen i Apples Hem-applikation eller Eves egen. Den sistnämnda kan kännas lite rörig för den ovane, framför allt om man har många smarta prylar anslutna, men ger dig fler möjligheter. Här kan du bland annat se energiförbrukningen över tid, skapa scheman över när uttagen ska slås av eller på och aktivera ett barnlås som avaktiverar de tre fysiska strömbrytarna.

Energy strip har inbyggd schemaläggare

Schemaläggningsfunktionen är bra och enkel att hantera, men känns lite överflödig. Jag föredrar att skapa den typen av regler via appens övergripande (Homekit-)inställningar. På så sätt får man alla regler samlade på ett ställe. Samtidigt ska man tänka på att schemaläggaren fungerar oberoende av både nätverk och hubb, och det kan givetvis vara en stor fördel. Speciellt om du har en instabil router eller brukar ha problem med HomeKit.

Eve Energy Strip
Vi gillar det mesta med Energy Strip men hade gärna sett att Eve slängt in ett par USB-uttag.

Vad kostar den då? Ungefär en tusenlapp. Det känns helt okej, ja, nästan förvånansvärt lågt faktiskt. För pengarna får du en produkt som både är snygg, säker och gedigen. Till nästa version får Eve gärna slänga in ett par USB-uttag, i övrigt är vi helnöjda.

I skrivande stund har vi endast använt Energy strip ett par veckor. Vi uppdaterar texten om våra intryck förändras över tid.

LÄS OCKSÅ:
Lenovo satsar på smarta hem

Bättre Homekit-täckning med Eve Extend

 

Eve Energy strip
5 / 6 Betyg
För
Snyggt och stabilt. Inbyggd schemaläggning, barnlås via mjukvaran och skydd mot överslag.
Emot
Tar relativt stor plats. Saknar USB-uttag.
Rekommenderas till
Eve Energy Strip är en riktigt bra Homekit-lösning för dig som behöver fjärrstyra flera apparater och slippa lösa pluggar.

Specifikationer:

  • Tillverkare: Eve, www.evehome.com
  • Trådlös standard: Wi-Fi 2,4 GHz 802.11b/g/n
  • Plattform: Homekit
  • Mått: 35 x 66 x 274 mm
  • Sladdlängd: 190 cm
  • Max: 16A / 3680 W
  • Övrigt: Inbyggt överspänningsskydd

Annons: Köp Eve Energy Strip på Webhallen

Aktuella priser:

priserna presenteras i samarbete med PriceRunner. Specifikationerna kan skilja sig något från den testade produkten.

 

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här