En smidig övervakningskamera för inne- och utebruk. Ring Stick Up Cam Wired är en smart modell med bra bildkvalitet och enkel installation.

Tidigare har vi testat Rings videodörrklockor och deras olika övervaknings-belysningar. Nu tar företaget ytterligare ett steg med Stick Up Cam Wired som är en kompakt, cylinderformad övervakningskamera anpassad för både inne- och utebruk. Kameran mäter 97 x 60 millimeter och kommer med ett smart ställ som antingen kan placeras stående på exempelvis ett bord eller skruvas fast i ett tak eller likande.

Som vanligt när det gäller Ring, vilket även är ett av de riktigt stora argumenten för företagets produkter, medföljer ett paket med alla tänkbara tillbehör som behövs för montering. Förutom kablar och strömadapter finns även skruvar och skruvmejsel.

Superenkel installation

Själva installationen är extremt enkel och utförs helt via företagets app och den streckkod som finns på enhetens baksida. En intressant lösning med vår kamera, som kräver sladdanslutning, är att vi kan välja mellan strömmatning via mUSB eller att använda PoE, även här skickar Ring med en adapter för det senare alternativet.

MISSA INTE! Kamerabevakning hemma – det här gäller

När allt är på plats får vi en mycket klar och tydlig bild i 1 080p-upplösning. Linsen hanterar ett synfält som mäter 150 grader horisontellt och 85 grader vertikalt. Inom detta fält kan vi sedan konfigurera olika rörelsezoner där vissa områden är ”fria” från bevakning och inspelning av aktivitet.

Kameran är bättre än mickarna

Ring Stick Up Cam Wired har en integrerad brusreducerande två-vägs ljudlösning. Denna är däremot inte lika övertygande som kameran i sig. Ljudet har dels en viss eftersläpning, dels är det inte fullt så tydligt. Det finns också en integrerad siren men även denna är inte så mycket att skryta med.

om vi har Samsungs smarta kök kan kylskåpet användas som en videoövervakningsplats för hela hemmet

Till det bättre hör däremot enhetens sätt att hantera begränsat ljus och vi får en nattbild som är över förväntan. Ring har dessutom kommit långt i sitt samarbete med olika smarta lösningar och vi kan exempelvis använda Alexa för att visa våra olika rum på en TV eller om vi har Samsungs smarta kök kan kylskåpet användas som en videoövervakningsplats för hela hemmet.

Stick Up Cam Wired kan inte spara materialet lokalt

En funktion som vi däremot saknar är möjligheten att spara allt material direkt på en lokal NAS eller annan ansluten lagring. Det alternativ som bjuds är att använda en prenumeration för att data ska sparas, dock finns inget maxtak för antalet enheter.

LÄS OCKSÅ – Test: Ring Door View Cam

Ring Stick Up Cam Wired
4 / 6 Betyg
2 000 krPris
För
Enkel installation, mycket bra bild, smart modell för både inne- och utebruk, allt medföljer vid köp.
Emot
Två-vägs-ljudet och sirenen kan förbättras.
Rekommenderas till
En mycket bra lösning för utökad kontroll av hem och kontor och ett givet val om du redan använder Rings andra lösningar.

Aktuella priser:

priserna presenteras i samarbete med PriceRunner. Specifikationerna kan skilja sig något från den testade produkten.

 

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här