Fråga

Var lagras kontaktuppgifterna som dyker upp under ”Till:” i ett nytt mejl i Windows Mail när man knappar in minst två bokstäver? Dessa kontaktuppgifter är inte desamma som jag skapat i programmet Kontakter.

Hur ska man göra för att endast mina kontakter ska dyka upp i Windows Mail? Förvirrande, men förhoppningsvis inte för er.

Tomas

Svar

Jag har nu ägnat mycket tid åt att forska i detta, men har tyvärr inte kunnat hitta någon lösning. Du är inte ensam om problemet – nätet är fullt av frågor om denna irritation, men det finns inga fungerande svar.

Samma fenomen existerar i Outlook (Microsoft Office), men där går de felaktiga komplettera automatiskt-kontaktuppgifterna enkelt att ta bort. Det går inte i appen Windows Mail. Det verkar som om Windows Mail fyller cachen för autokomplettering med alla e-postadresser som finns i alla meddelanden i alla mappar.

Det borde alltså kunna fungera att ta bort dina e-postkonton ur programmet. Starta om och sedan lägga tillbaka dem igen. Vad det får för effekt på befintliga meddelanden vågar jag inte svara på.

Problemet har funnits i flera år och det har ännu inte åtgärdats, så att Microsoft ska fixa det kanske inte är så mycket att hoppas på. Själv använder jag Outlook, som jag anser är en mycket bättre e-postklient. Gratisalternativ är till exempel Mozilla Thunderbolt.

(Om någon läsare har ett bättre svar är det hjärtligt välkommet.)

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här