IOLO Technologies har släppt System Mechanic 21, en rejäl uppdatering av verktyget för systemoptimering av Windows-datorer. Programmet får en välbehövlig ansiktslyftning och extra skyddsverktyg.

Gränssnittet har fräschats upp och två nya skanningsverktyg har lagts till, liksom steg-för-steg-guider och – i Pro-utgåvan – förbättrat antivirusskydd.

Redesignen är uppenbar första gången du kör mjukvaran. Installationen är enkel, ”instrumentbrädan” förenklad och du får popup-guider som hjälper dig första gången du använder programmet.

Som tidigare är System Mechanic uppdelad i olika komponenter. Exempelvis en del för att snabba upp datorn, leta problem i systemet, hantera lösenord och en del som ska rensa datorn från malware.

Håll koll på nätverksprestandan

Bland nyheterna hittar vi en nätverksskanner som söker igenom alla enheter i ditt nätverk för att identifiera de som kan orsaka överbelastning genom överdriven användning. Verktyget kan identifiera säkerhetsrisker och lista potentiellt sårbara enheter.

Lista processer

Ett annat verktyg söker igenom processer som körs för att se om någon tar för mycket resurser i anspråk. Du får en lista med de värsta prestandatjuvarna och rekommendationer om vilka som kan gallras bort.

img3File
Båda nya skanningsverktygen finns i avsnittet Hastighetsökning.

 

System Mechanic Pro-användare får även flera förbättringar i det inbyggda antivirusskyddet, System Shield. Dessa inkluderar identifiering av nya AI-baserade hot med hjälp av maskininlärning tillsammans med förbättrade virusdefinitioner.

Gratis testversioner finns av både System Mechanic 21 och System Mechanic 21 Pro (e-postadress krävs för att aktivera) för datorer som kör Windows 7 eller senare.

Värt att veta om IOLO System Mechanic 21:
Licens: Utvärderingsversion
Systemkrav: Windows 7 och senare
Tillverkarens webbplats: https://www.iolo.com
Nedladdningslänkar:
System Mechanic 21
System Mechanic 21 Pro


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här