Hem Fråga experten Rippa musik

Rippa musik

3

Fråga

Jag har glömt bort hur man rippar musik-CD.

Sören

Svar

Det finns massor av sätt att föra över ljudet från en CD-skiva till datorn. I Windows är det enklast att använda Windows Media Player.

Öppna Windows Media Player. Sätt in en ljud-CD i datorns CD-enhet. Klicka på knappen rippa CD-skiva i programmet.

Om du föredrar ett annat format än Microsofts Wma, till exempel Mp3, eller en annan bithastighet väljer du menyn Rippningsinställningar i spelarens bibliotek och väljer sedan Format eller Ljudkvalitet. Om du inte vill rippa alla låtar avmarkerar du kryssrutorna vid de oönskade låtarna.

 

 

Föregående artikelNVMe och SSD
Nästa artikelTest: Huawei Freebuds Studio
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

3 KOMMENTARER

 1. Kommentar till frågan om att rippa
  Välj formatet ”.flack” om det går.
  Det ger full kvalitet och går nu att spela upp på de flesta apparater som Tv och telefoner
  Hans E

 2. Instämmer med Hans E. Med dagens låga priser för lagring finns det ingen anledning att spara musik i ett lossy format som mp3. Wma finns väl i både lossy och lossles men börjar numera kännas ganska ute. Det finns gratisalternativ för att rippa CD’s till tex flac, men för ett par hundra kronor kan man hitta många alternativ, tex dBpoweramp och EAC.
  Mvh / B

 3. Använd gärna A-shampo ”Burning studio”, finns gratis och även i betalversion. Gratisversionen räcker mer än väl, där kan du även välja format.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version