Pro X Superlight från Logitech är en extremt lätt gamingmus som bjuder på något av det bästa som dagens teknik kan erbjuda. Men prislappen är hög.

Sett till utsidan skulle detta kunna vara vilken budgetmus som helst. Vi får en traditionellt utformad mus med en stor G-logga på enhetens högsta punkt, två stora klickknappar, ett rullhjul och två extra tumknappar. Allt paketerat i ett mått på 125 x 63,5 x 40 millimeter men till den mycket låga vikten av 63 gram. Vi har sett och testat lätta möss tidigare men dessa har då jobbat med olika former av nätbaserade ytstrukturer eller ett betydligt enklare innandöme. Med Logitech Pro X Superlight får vi ett heltäckande skal och en insida som bjuder på något av det bästa som dagens teknik kan erbjuda.

Grym precision

Vi börjar granskningen av enhetens undersida. Till skillnad från flera alternativa lösningar med små glidplattorkommer Logitech Pro X Superlight med två större plattor, eller PTFE-tassar. I fronten får vi en enhetlig platta som sträcker sig cirka två centimeter in och i nedre delen finns en ringliknade platta vilken följer musens yttre form. Tillsammans ger dessa oss ett optimalt glid på de flesta underlag.

ANNONS: Se aktuellt pris på Webhallen

I mitten av den nedre ringen finner vi en rund platta som när den tas bort visar enhetens trådlösa Lightspeed-mottagare som jobbar med en rapporteringsfrekvens på 1 000 hertz eller 1 millisekund. Skulle vi vilja få en bättre fördelad glidyta kan vi byta den runda plattan mot den medföljande alternativa lösningen som är utrustad med en PTFE-fot. Just Lightspeedtekniken är en av Logitechs egenutvecklade lösningar för att optimera latens, stabilitet och anslutning vilket ger en slutprodukt som har likvärd, eller bättre prestanda än många sladdanslutna möss.

På undersidan av Logitech Pro X Superlight finns även en av/på-knapp och i mitten finner vi Logitechs G-exklusiva Hero 25K-sensor som ger en maximal DPI-nivå på 25 600 samtidigt som den är mer energieffektiv jämfört med tidigare lösningar. I kombination med en precision vid hastigheter på över 400 IPS över hela DPI-intervallet får vi en mus med extrem reaktionstid och exceptionell precision i alla lägen.

Miljömedveten konstruktion

Logitech Pro X Superlight använder ett integrerat batteri som laddas med en mUSB-kontakt, och för att denna ska kunna hållas på plats när vi spelar kommer musen med en kabel som via en speciell klämma hålls fast i fronten. Batteriet i sig ger oss upp mot 70 timmars användning per laddning beroende på känslighet och användning.

LÄS OCKSÅ – Test: Logitech MX Anywhere 3

En klar fördel med Logitech Pro X Superlight är att den är en certifierat koldioxidneutral produkt där tillverkaren, genom köp av förnyelsebar energi och kolutjämning minskat produktionen till ett så kallat noll kolutsläppsvärde. Sammantaget erbjuder Logitech Pro X Superlight en mycket bra spelkänsla med hög precision och en stabil konstruktion. Musen är dock relativt dyr och det är kanske inte direkt det första valet vi ser på om vi ska byta gamingmus. Men om du inte redan har en mus och ska införskaffa en som passar lika bra för gaming som arbete är enheten helt klart värd att överväga.

Logitech Pro X Superlight
4 / 6 Betyg
1 595 krPris
För
Extremt lätt, gedigen konstruktion, perfekt glid, bra grundläggande komfort, grym respons.
Emot
Lite väl dyr, tillför inte något ”extra” förutom den låga vikten.
Rekommenderas till
Ska du investera i en ny mus som ska fungera till både gaming och normalt arbete så är detta ett intressant alternativ.

SPECIFIKATIONER Logitech Pro X Superlight:

  • Tillverkare: Logitech, www.logitech.com
  • Cirkapris: 1 599 kr inkl. moms, 1 279 kr exkl. moms
  • ANNONS: Se aktuellt pris på Webhallen
  • Mått: 125 x 63,5 x 40 mm
  • Vikt: 63 gram
  • Anslutning: 2,4 GHz Lightspeed
  • Sensor: Hero 25K
  • Knappar: 5 st
  • Drift: Integrerat laddbart batteri
  • Batteritid: ca 70 timmar


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här