Nu gör svenska IT-säkerhetsföretaget Yubico det möjligt att använda biometrisk inloggning på datorer med YubiKey Bio.

Att använda fingeravtryck som biometrisk inloggning har blivit vardagsmat på mobiltelefoner och finns även inbyggt på en del bärbara datorer. Nu lanserar det svenska IT-säkerhetsföretaget Yubico sin nya produkt YubiKey Bio Series – Fido Edition, en USB-nyckel som är konstruerad för att logga in med fingeravtryck även med stationära datorer. Givetvis fungerar lösningen även med bärbara datorer. Den är däremot inte avsedd att användas tillsammans med mobila enheter.

YubiKey Bio Series har stöd för FIDO2/WebAuthn och FIDO U2F och lagrar säkerhetsinformationen med en arkitektur som baserar sig på tre separata kretsar för att erbjuda extra skydd. Eftersom den stöder FIDO-protokoll betyder det att redan från början fungerar med Citrix Workspace, Duo, GitHub, IBM Security Verify, Microsoft Azure Active Directory och Microsoft 365, Okta och Ping Identity.

YubiKey Bio Series fungerar med både Windows, Mac OS och Linux

YubiKey Bio-serien fungerar med Windows 10 och nya Windows 11, Mac OS, Chrome OS och Linux, och med webbläsare som Microsoft Edge och Google Chrome. Den finns också tillgänglig både för USB-A (YubiKey Bio – Fido Edition) och för USB-C (YubiKey C Bio – Fido Edition).

YubiKey Bio finns till försäljning nu med en prislapp på 80 euro för USB-A-versionen och 85 euro för USB-C-versionen, vilket borde betyda svenska priser på ungefär 825 respektive 875 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här