EU-kommissionen har lanserat en egen EU-tube-kanal på den populära webbtjänsten Youtube. Syftet är att göra audiovisuellt EU-material mer tillgängligt för en bredare publik.

I materialet på EU:s Youtube-kanal ingår exempelvis dokumentära inslag om unionens aktiviteter och historia och intervjuer med EU-kommissionärer. Ämnen som klimatförändringen och energi- och immigrationsfrågor kommer att belysas på EU-kanalen.

EU-kommissionären Margot Wallström säger att kanalen är ett bevis på kommissionens strävan att bättre förklara handlingsprogram och aktiviteter för EU-medborgarna. Wallström menar att EU inte kan bortse från webben och populära webbtjänster som effektiva kommunikationskanaler för information till medborgarna.

För tillfället finns ett 50-tal videoklipp, inklusive en intervju med Margot Wallström samt en dokumentär om EU:s utveckling efter andra världskriget, tillgängliga på EU-tube.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här