Samsung meddelar att man har börjat massproducera 1,8-tums flashminnesbaserade hårddiskar, SSD, på 64 gigabyte. Lagringsenheterna är i första hand avsedda för bärbara datorer.

Att man nu har satt SSD-enheter på 64 gigabyte i volymproduktion betyder att Samsung för tillfället är den ledande producenten av SSD-enheter med hög kapacitet.

SSD-enheterna erbjuder en rad fördelar jämfört med konventionella hårddiskar. Högre tillförlitlighet, kortare starttider för system och applikationer samt lägre effektförbrukning som ger bärbara datorer upp till 20 procent längre batterdrifttider, är några av de fördelar de flashminnesbaserade lagringsenheterna bjuder på.

Samsung satsar stort på SSD-enheter och har redan introducerat enheter på 32 gigabyte avsedda för ultramobila persondatorer. Enligt Samsung kommer miniatyriseringen av SSD-enheter att resultera i nya typer av digitala produkter.

Från och med nu och fram till 2010 väntas SSD bli det snabbast växande segmentet inom NAND-flashindustrin med en 270-procentig tillväxt.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här