Type A kallar Sony en ny serie Vaio-datorer som man riktar till fotografer och videofilmare.

Det mest utmärkande för de bärbara Vaio A-datorerna är den 18,4 tum stora bildskärmen. Denna har en upplösning på 1 920 x 1 080 bildpunkter och är bakifrån belyst av RGB-lysdioder. Det är samma teknik som Sony använder i de mest exklusiva Bravia-TV-apparaterna. Bildskärmen har kapacitet att visa 100 procent av Adobe RGB-färgrymden och den erbjuder användaren en rad justeringsmöjligheter.

Även i övrigt är Vaio A-datorerna välutrustade kraftpaket med exempelvis Intel Core 2 Duo T9400-processorer med klockfrekvensen 2,53 gigahertz, upp till 4 gigabyte minne, Nvidia Geforce 9600M GT-grafikkretsar och dubbla hårddiskar på 250 gigabyte vardera.

Vaio A-datorerna släpps på den japanska marknaden i slutet av september och än så länge finns informationen om datorerna bara på japanska. Uppgifter gör gällande att datorerna ska kunna levereras med SSD-enheter på upp till 128 gigabyte och som är RAID-konfigurerade med de konventionella hårddiskarna.

Blu-ray-brännare, HDMI-utgång, eSATA-port, kortläsare för minneskort av höghastighetstyp samt en dockningsstation med stöd för anslutning av flera bildskärmar via Displayport, nämns också bland utrustningsalternativen.

Vaio A kommer att erbjudas i två olika versioner för fotografer och videofilmare. Men av allt att döma är det bara den medföljande mjukvaran, Adobes program för bild- respektive videoredigering, som skiljer de båda versionerna åt.

Enligt Sony är priset på Vaio A än så länge öppet, men ett väl tilltaget antal yen lär den 3.9 kilo tunga pjäsen komma att betinga.

Av: Mats Andersson

imagecreate imagecreate

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här