HP hävdar att en lite speciellt utrustad bärbar Elitebook 6930p-dator kan erbjuda en batteridrifttid på 24 timmar.

HP kommer att erbjuda Elitebook 6930p med ett ”ultrakapacitetsbatteri”, men batteriet är inte det enda som ska bidra till den långa drifttiden. För att kunna jobba med datorn med ett helt dygn mellan laddningarna, krävs det att den är utrustad med Intels SSD-enhet på 80 gigabyte och att den har HP:s Illumi-Lite LED-bildskärm. Enbart bildskärmen ska ge en fyra timmar längre drifttid.

Dessutom måste operativsystemet vara Windows XP samt Intels senaste grafikdrivrutiner samt en speciell HP BIOS användas.

Hur mycket den specialutrustade Elitebook 6930p kommer att kosta eller när den blir tillgänglig, har HP ännu inte avslöjat. Elitebook 6930p kostar från 1 199 dollar i USA och Intel har avslöjat att X18-M och X25-M-SSD-enheterna kostar datorleverantörerna 595 dollar per styck och till detta kommer en förmodligen hög kostnad för det så kallade ultrakapacitetsbatteriet samt för den LED-belysta Illumi-Lite-bildskärmen. Enligt HP ska bildskärmen finnas tillgänglig någon gång i oktober, så det är tänkbart att även den specialutrustade Elitebook 6930p kan komma att erbjudas då.

Av: Mats Andersson

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här