Baserad på en teknik kallad Blue Track ska Microsofts nya datormus kunna användas på nästan alla underlag.

I Blue Track-tekniken säger sig Microsoft ha kombinerat den optiska teknikens bredd och kraft med laserteknikens precision. Därmed hävdar man att man hart skapat världens mest avancerade spårningsteknik.

En datormus baserad på den nya tekniken ska kunna användas på betydligt fler underlag än både optiska och lasermöss. Blue Track-strålen är mer än fyra gånger så stor som normala laserstrålar, vilket innebär att den kan fånga en betydligt större bild och erbjuda bättre reflektion från underlaget än rött ljus och laser kan.

Enligt Microsoft kan en Blue Track-mus till och med användas på en vardagsrumsmatta eftersom den inte är lika känslig för smuts och damm som en lasermus är. De enda underlag som en Blue Track-mus inte kan användas på är kraftigt reflekterande material som glas och spegelglas.

Från och med november kommer Microsofts två första Blue Track-möss att finnas tillgängliga på den svenska marknaden. Både Explorer Mouse och Explorer Mini Mouse är trådlösa och har en räckvidd på upp till 10 meter. Explorer Mouse har ett laddningsbart batteri och Explorer Mini Mouse, som är avsedd för bärbara datorer, drivs av två AA-batterier.

Cirka 749 kronor inklusive moms kommer Explorer Mouse och priset på Explorer Mini Mouse beräknas bli cirka 549 kronor.

Av: Mats Andersson

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här