Hem Artikel Nyheter Android 2.3 i nya Nexus S

Android 2.3 i nya Nexus S

0

En ny version av Android i en ny smart telefon. Det lanserar Google tillsammans med Samsung. De förstnämnda står för det uppdaterade operativsystemet och de sistnämnda den nya hårdvaran.

– Syftet med samarbetet mellan Samsung och Google är att accelerera utvecklingen av Android, som är världens snabbast växande operativsystem för mobiltelefoner, säger Johan Larsson, nordisk produktchef för Samsungs mobiler.

Nexus S är den första telefonen med Android 2.3. Det nya operativsystemet är snabbare än tidigare, har ett uppfräschat gränssnitt med ett nytt tangentbord och verktyg för att markera, klippa och klistra in text. Det har även stöd för internetsamtal (VOIP/SIP).

Precis som Googles första mobiltelefon – som för övrigt tillverkades av HTC – är Nexus S en ”ren” Androidenhet som fungerar som en referensmobil för operativsystemet. Den nya telefonen har en Super AMOLED-skärm på 4 tum med 480 x 800-upplösning. Enligt Google är bilden tydlig även när användaren är utomhus och solen skiner.

Under skärmen hittar vi Samsungs Hummingbirdprocessor på 1 gigahertz och 16 gigabyte lagringsutrymme. Dessutom har Nexus S inbyggt stöd för NFC, en trådlös standard för direktkommunikation mellan enheter över korta avstånd. Tekniken kan till exempel användas för olika betalningslösningar och testas bland annat av Samsung tillsammans med ett hotell i Stockholm för att ersätta rumsnyckar. (du kan läsa mer det här)

– NFC är på stark frammarsch och kommer förenkla vardagen för de flesta. Samsung har gjort flera projekt inom NFC, men Nexus S blir vår första mobil som har funktionaliteten förinstallerad, säger Johan Larsson.

Nexus S släpps på marknaden den 16 december i USA och den 20 december i Storbritannien. Telefonen lanseras i Sverige under våren, uppger Samsung.

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version