Nya Asus ROG Tytan CG8890 har både utseende och prestanda som visar att den riktar sig till spelare. Datorn drivs av en vätskekyld Intel Core i7-3960X processor med Turbo Gear-inställningar.

Detta gör det enkelt att med en knapptryckning överklocka den sexkärniga processorn och nå en maximal hastighet på 4,2 gigahertz. För grafiken står ett Nvidia Geforce GTX 690-grafikkort som stöder upp till fyra bildskärmar.

Dubbla 128-gigabytes SATA3 SSD i RAID 0-konfiguration levererar fyra gånger högre dataåtkomsthastighet än generiska hårddiskar och ljudet drivs av Asus Xonar DX-ljudkort. CG8990 kan bestyckas med från fyra upp till 16 gigabyte Dual Channel 2 133 megahertz DDR3-minne i fyra platser. Det polygonformade chassit med måtten 300 x 530 x 630 millimeter transformeras när överklockningen kopplas in – sidorna öppnas för att ge bättre luftcirkulation. Operativsystemet är Windows 7 Home Premium

Pris och tillgänglighet i Sverige avslöjas inte av Asus i deras pressmeddelande.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här