Med ett smart lås och en app i mobilen kan du låsa och låsa upp ditt hem på avstånd.

De svenska företagen Assa Abloy och Verisure Securitas Direct presenterar tillsammans det första smarta låset för konsumentmarknaden i Europa. Det handlar om en kombination av Verisures plattform för smarta tjänster i hemmet och det digitala låset Yale Doorman v2.

Verisure App finns kostnadsfritt för både Android och Iphone och utvecklingen har pågått i två år för att uppnå tillräcklig kvalitet och säkerhet.

Med Smartlock i telefonen går det till exempel att kontrollera att dörren är låst, att låsa upp och låsa på distans, att skapa olika användarprofiler eller tillfälliga låskoder och att se vilka som passerat.

Kostnader för lås och kontrollenhet tillkommer förstås, även om appen är gratis.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här