Hem Artikel Nyheter IOS-uppdatering fixar farliga hål

IOS-uppdatering fixar farliga hål

0

Den troligen sista uppdateringen till IOS 10 rättar bland annat till en allvarlig Wi-Fi-säkerhetsrisk.

En ny uppdatering till IOS med versionsnummer 10.3.3 finns tillgänglig och alla som använder Wi-Fi med sin Iphone bör snarast installera den. Wi-Fi-problemet som korrigerats möjliggör för en avlägsen angripare att få full tillgång till telefonen.

Denna sårbarhet är IOS-versionen av Broadpwn, som Google fixade en kritisk uppdatering för den 5 juli. Säkerhetsrisken har fått en poäng på 9,8 / 10 i amerikanska National Institute of Standards and Technologys index. Extra farligt är det att använd öppna Wi-Fi-system, eftersom en angripare kan fjärrköra kod på enheten utan tillgång till PIN-kod eller lösenord.

Det som kan utnyttjas är svagheter i Broadcom BCM43xx-serien, som använts från Iphone 5 till Iphone 7. Uppdateringen löser även Flera Webkit-problem, inklusive vissa som tillåter godtycklig kodkörning, spaltning av adressfält och utfiltrering av data utan användarens kännedom.

Flera problem med minneskorruption har också lagats, och program kan inte längre läsa begränsat minne. Apple hänvisar även till korrigeringar som förhindrar att appar kan utföra godtycklig kod med system- eller kärnbehörigheter.

 

 

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version