De kallar det för ”funktioner som en tjänst”, fast på engelska då förstås. Det handlar om att få färdig funktionalitet i ett API, serverat som ett smörgåsbord i molnet.

Det finns funktioner inom sex områden. Det första av dessa är användarhantering. Du kan få stöd för användarprofiler, sök, grupper, vän-hantering, medlemskap och kalendrar. Nästa område är resurshantering som också kan delas in i grupper eller kategorier. Här finns även möjlighet att lagra keyvalue-data, timeseries-data eller helt vanliga räknare, att använda för likes till exempel. Efter det kommer ett område som kallas för dynamiska produktegenskaper. Dessa ger möjlighet att anpassa innehåll och gränssnitt beroende på användarens enhet, plats och tid. Här finns även funktioner för att köra A/B-tester utan att för den sakens skull vara beroende av releaser och slutligen finns här personalisering. Nästa område är platshantering och där har vi geografisk sök av datamängder eller användare samt spårning i realtid av detsamma. Nästa kategori innehåller funktioner för användarrecensioner och omröstningar. Till sist har vi tjänsten kuponger som gör att sådana kan involveras i systemet du bygger.
Det finns tre prisnivåer, den som är gratis tillåter ett projekt, två miljöer och fem roller där antalet användare som får finnas är begränsat till 100 stycken. På samma sätt är övriga användarfunktioner begränsade, som att varje användare enbart kan ha tio taggar. Samma begränsningar gäller för resurshanteringen. Nästa nivå kostar 250 dollar per månad för tiotusen aktiva användare per månad.
https://backbuckle.io

Av Patrik Brinkhäll

Den tryckta upplagan av Datormagazin har en fast avdelning kallad ”Resurser på webben”, där vi tipsar om intressanta lösningar på webben. Detta var en liten smak av föregående nummer (nummer 4-2019 finns i butik och i vår webbshop på https://shop.datormagazin.se).


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här