söndag, augusti 14, 2022
Hem Taggar Webbresurser

Tagg: webbresurser

Resurser på webben: Operatörerna ser dig

Dataöverföringen må vara krypterad, men det är inte DNS-uppslagningarna. Det vill säga, om du inte tar tag i den biten med hjälp av våra enkla tips i denna artikel.

Resurser på webben: Bli Youtube-stjärna, med hjälp

Du kan låta andra bidra till ditt Youtube-konto med hjälp av ett skript som gör att man via ett formulär kan ladda upp en fil i valfri storlek. Det hela är faktiskt ganska enkelt.

Resurser på webben: Kanban som öppen kod

Gillar du att använda Kanban men ogillar att köra det i molnet med exempelvis Trello? Då kan vi tipsa om Wekan som bygger på öppen kod och kommer med en MIT-licens.

Resurser på webben: Bokför gratis med Bokio

Med Bokio kommer du att börja gilla bokföring, om du inte redan gör det! Den här lösningen tar begreppet automatkontering till nya nivåer och använder AI för att hjälpa dig på bästa sätt.

Resurser på webben: API i molnet

De kallar det för ”funktioner som en tjänst”, fast på engelska då förstås. Det handlar om att få färdig funktionalitet i ett API, serverat som ett smörgåsbord i molnet.

Resurser på webben: Slå marknaden (och en AI-algoritm)

Den här lösningen är utvecklad av en person som gick från att inte ha någon erfarenhet alls av programmering till att nio månader senare...

Resurser på webben: Anteckna i webbläsaren – nu med lagring

Tidigare har vi skrivit om hur enkelt det är att göra webbläsaren till en anteckningsapplikation med hjälp av en data-URI. Det är fortfarande lika...

Resurser på webben: Be Brave!

Brave kallas en ny webbläsare, baserad på öppen kod. Den har fokus på snabb laddning av sidor, säker surfning och på din integritet. En panel visar hur den har skyddat dig på webben.

Resurser på webben: Google vet allt

De flesta känner till att Google vet en hel del om deras vanor på nätet. Däremot kanske färre känner till att de kan granska och redigera den information som har sparats om dem.

Resurser på webben: Sockets på enkelt sätt

Har du funderat på att skriva en egen chatt-lösning eller är du bara nyfiken på att använda sockets i största allmänhet? Det har blivit enklare, nu när Socket.io har släppts i version 2.0!