Hem Artikel Resurser på webben: Google vet allt

  Resurser på webben: Google vet allt

  0
  Google History

  De flesta känner till att Google vet en hel del om deras vanor på nätet. Detta gäller förstås inte bara när de använder sin webbläsare på skrivbordsdatorn, utan även när de surfar på sin mobiltelefon. När det gäller Android känner Google dessutom till vilka appar som startas och när. Startas Google Maps på någon enhet vet de vad som söktes och de noterar vad du söker efter samt tittar på när du använder Youtube.

  Det kan därför vara spännande att logga in på Google och gå till ”Personal info & privacy”. Där väljer du ”Ads settings” och Manage. Du ser där vilka ämnesområden de använder för att visa annonser för dig. Där återfinns ämnen som du gillar, baserat på din historik. För min del fanns inte mindre än 76 olika ämnesområden. Jag har förstås inte lagt till ett enda själv, även om det går att göra det.

  Den här informationen går att radera, men en god början är att ta reda på exakt vad som faktiskt finns lagrat.

  https://history.google.com/history

  Av Patrik Brinkhäll

   

  Den tryckta upplagan av Datormagazin har en fast avdelning kallad ”Resurser på webben”, där vi tipsar om intressanta lösningar på webben. Detta var en liten smak av föregående nummer (nummer 9-2018 finns i butik och i vår webbshop på https://shop.datormagazin.se).

  INGA KOMMENTARER

  Skriv ett svar

  Skriv din kommentar
  Ange ditt namn här

  Annons
  ×

  ANNONS


   


  Exit mobile version