Hem Artikel Bästa köpen under Black friday – här är redaktionens favoritprylar

Bästa köpen under Black friday – här är redaktionens favoritprylar

0
MacBook Pro med M1
MacBook Pro med den nya M1-SoC.

Här är de bästa köpen under Black friday. Vi på Datormagazin listar våra favoritprylar i olika kategorier så att du vet vad du ska hålla utkik efter när du jagar rea-prylar på nätet.

1 TV – satsa på OLED

Vi testar många tv-apparater. Säkraste kortet kommer från LG, men även Samsung och Sony har kammat hem utmärkelser under året.

Senast ut att få vår rekommenderar-utmärkelse är LG Oled CX65, men till rätt pris kommer du att få en suverän tv även i serier som är en eller ett par år gamla, exempelvis LG 65 inch OLED TV – B8 (OLED65B8PLA). Notera att de senaste OLED-modellerna för första gången krupit under 50 tum, du som är ute efter en ”liten” tv behöver med andra ord inte gå över till LCD-lägret längre.

Den egentliga enda nackdelen med OLED jämfört med LCD är att statiska bilder, precis som med de insomnade plasma-apparaterna, kan brännas in i skärmen. Det gäller framför allt grafiska element från exempelvis spel eller nyhetskanaler som alltid visas på samma plats. Samtliga apparater har dock teknik som ska minimera risken och vi har inte upplevt det som ett problem trots många års användning.

Även Samsungs Qled-apparater är riktigt vassa, även om du tappar lite i betraktningsvinkel och svärta. Här får du ofta integration mot tillverkarens Smart-things-plattform.

Ambilight är inte helt fel

Philips brukar ge dig mycket tv för pengarna. Tänk bara på att tillverkaren erbjuder modeller med olika operativsystem. Vi rekommenderar helt klart att du satsar på en med Android TV och inte tillverkarens egen lösning. Om planerar att använda en Apple TV eller liknande spelar dock OS:et mindre eller ingen roll. Philips äss i rockärmen är givetvis deras Ambilight-teknik som lyser upp väggen bakom tv:n med LED:er. Vi gillar det skarpt. Även spelskärmen Philips 558M1RY kan fungera fint om du inte behöver tv-mottagare.

En relativt ny spelare på marknaden med prisvärda modeller är TCL. Företaget tillverkar paneler åt andra, men har nu letat sig ut i butik med egna apparater. De brukar få bra betyg när det gäller bildkvalitet, men operativsystem och gränssnitt är inte det bästa.

 

Se fler Black Friday-erbjudandenTV-apparater här

 

2 Hörlurar – true wireless

Elite 85t släpps i ett gäng olika färger.

Du som använt trådlösa så kallade true wireless-proppar någon gång kommer antagligen aldrig gå tillbaka till sladd. Om du är Iphone-användare bör du helt klart överväga att satsa på tillverkarens egna modeller. Airpods eller Airpods Pro. De förstnämnda är billigast och enklast, de sistnämnda bäst, dyrast och med aktiv brusreducering.

Tänk på att Airpods har en öppen design vilket gör att omgivningsljud läcker in. I bullriga miljöer funkar de med andra ord mindre bra.

Äldre Jabra passar bättre än nya?

Bland övriga spelare på marknaden gillar vi ofta Jabras proppar. Undertecknad testar just nu Elite 85t vilka tyvärr sitter ganska mycket sämre i örongången än de nu två år gamla Elite 65t. Så trots att de förstnämnda har aktiv brusreducering skulle vi satsa på den äldre modellen. Passform är ju så klart individuellt, så sitter de nya propparna bra i dina öron är den ett bättre val med tanke på brusreduceringen och det mindre formatet.

Vår största favorit kommer dock från Sennheiser i form av Momentum True Wireless 2.

Du med Huaweimobil kollar med fördel in företagets senaste Freebuds Pro-proppar.

Här hittar du fler intressanta modeller.

 

Se fler Black Friday-erbjudandenTrue wireless-hörlurar här

 

3 Hörlurar – traditionella med ANC

Sennheiser Momentum 3 Wireless är suveräna, men riktigt dyra. Detsamma gäller Sonys senast ANC-lurar WH1000XM4. Det enda vi inte gillar med Sony-lurarna är ”touch”-kontrollerna på kåpan, som kan aktiveras av misstag av exempelvis en hög jack-krage.

Bose är som alltid ett säkert val i den här kategorin. Personligen skulle jag satsa på någon av modellerna i QC35-serien.

Kvaliteten på modellserierna från respektive tillverkare har varit riktigt hög i åtminstone två, tre år. Så att spara en slant och satsa på någon av föregångarna (Momentum 2, WH1000XM3 eller QC35II) kan vara ett riktigt bra val.

Här vill vi även nämna Jabra Elite 85h som är ett prisvärt alternativ vi verkligen gillar. Här hittar du lite info om dem och ett gäng andra headset som kan vara värda att kolla in.

 

Se fler Black Friday-erbjudandenHörlurar och Gaming Headsets här

 

4 Moderkort – Z490

MSI ger oss testets mest kompletta kort både sett till funktioner och prestandamöjligheter.

Dags att bygga ny dator? Varför inte kolla in vårt test av sju riktigt vassa Z490-moderkort. Här är en direktlänk till testvinnaren MSI MEG Z490 Godlike.

Glöm heller inte att kolla in vår DMZ-rigg med handplockade komponenter för ett komplett datorbygge för cirka 10000 kronor. Priserna uppdateras inte automatiskt, så under Black friday kan du förhoppningsvis spara ett gäng hundralappar.

 

Se fler Black Friday-erbjudandenmoderkort här

 

5 Mobiltelefoner

OnePlus 8T är en av de bästa mobilerna i sin prisklass och introducerar flera smarta nya tekniska lösningar

Dags för en ny mobil? Då ska du som Apple-fantast kika in nya Iphone 12, 12 Pro eller Mini. Den förstnämnda är ett riktigt bra val för de allra flesta och Mini perfekt för dig som vill ha en mindre mobil. Vi önskar oss en 12 Pro Max i julklapp, men för den behöver du både en stor plånbok och stora händer.

Du som ratar IOS kollar med fördel in Huawei P40 Pro+ eller Samsung Galaxy S20 Ultra. Även nya Oneplus 8T är ett bra val.

 

Se fler Black Friday-erbjudandenMobiltelefoner här

 

6 Bärbar dator

7 Smart belysning

Philips nya filament-lampor är riktigt snygga

Philips Hue-serie är bäst när det gäller smart belysning, ja, så enkelt är det. Både utomhus och inomhus. Vi har använt systemet i många år med oerhört få problem. Ikeas plattform är ett klart prisvärt alternativ som fungerar helt okej, men även om vi använder båda brukar vi satsa på Hue-lampor i allt annat än armaturer som använder fyra eller fler lampor. Bäst på Ikea är dock inte de billiga lamporna utan den motoriserade rullgardinen Fyrtur som både är enkel att montera, installera och använda. Dessutom räcker det uppladdningsbara batteriet oerhört länge.

Du som använder Homekit kan även kika på tillverkaren Eves lösningar. Exempelvis deras ljusslinga är riktigt bra och gör att du slipper använda en Hue-brygga. Eves övriga produkter, med få undantag, är säkra val om du vill bygga ut ditt Homekit hem.

 

Se fler Black Friday-erbjudandensmart belysning här

 

8 Routrar med Wi-Fi 6

Är du ute efter en prisvärd router bör du hitta gott om alternativ i vår genomgång från 2019. Leta efter modeller med Wi-Fi 6-stöd och mesh, om du bor i en stor lägenhet eller villa. Modellerna i genomgången står sig fortfarande bra och bör finnas till okej priser nu under Black Friday.

 

Se fler Black Friday-erbjudandenroutrar här

 

 

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version