onsdag, april 21, 2021

DMZ-RIGGEN

Vi dammsuger landets nätbutiker efter bra och prisvärda komponenter och visar hur mycket dator du får för cirka 10 000 kronor. Här är en behändig inköpslista för dig som är sugen på att bygga ett nytt kompetent system, eller uppgradera ditt befintliga.

Chassi

Corsair Carbide 175R RGB Black

545 kr
Corsair Carbide 175R RGB är ett ATX-chassi med en strömlinjeformad design och en sidopanel i härdat glas. På insidan finns en medföljande RGB-fläkt vilken kan kompletteras med såväl flera fläktar som radiatorer. Vi får även en RGB-upplyst Corsair-logga på fronten som helt klart ger en extra touch åt ett redan snyggt chassi. Modellen stöder moderkort på upp till ATX-format och har 160 millimeters fri plats för CPU-kylare och klarar även 330 millimeter långa grafikkort. Kort och gått får vi mycket kvalitet för pengarna.
I riggen sedan: December 2020/br>
Inköpslista

Summa

10 929 kr
Priserna är hämtade från större nätbutiker via olika prisjämförelsesajter under produktionen av respektive utgåva av Datormagazin.
  • Corsair Carbide 175R RGB Black
  • Intel Core i5-10600K Comet Lake
  • ASUS TUF GAMING Z490-PLUS WI-FI
  • Asus GeForce GTX 1660 Super Phoenix HDMI DP 6GB
  • Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB DDR4 3200 MHz
  • Cooler Master MWE Gold 550 Full modular
  • MP400 1TB NVMe PCIe M.2 SSD

Processor

Intel Core i5-10600K Comet Lake

2 320 kr
NY!
Efter en period i AMD:s fotspår återgår vi till Intel och detta med Intels sexkärniga HT-processor i5-10600K. Modellen jobbar i ett spann på mellan 4,1 och 4,8 gigahertz och är tack vare sin K-märkning överklockningsbar. Vid våra tester finner vi fram för allt att modellen är mycket tacksam att köra en jämn överklockning över samtliga kärnor vilket ger en mycket bra boost för både spel och ur en produktivitets synvinkel. (Dubbelkolla alltid om CPU-kylare ingår.)
I riggen från: december 2020

Internminne

Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB DDR4 3 200 MHz

849 kr
NY!
Corsairs klassiska Vengeance RGB Pro-serie ger oss ett väl kylt minne som i kitt om dubbla åttagigabytes-moduler körs i 3 200 megahertz vid CAS 16. Minnet är extremt stabilt och är en perfekt kombination för att överklocka processorn. I grundutförande körs detta minne i 1,35 volt men kan även ställas ned till 1,2 volt mot en lägre frekvens. I toppen finns en snygg RGB-belysning som synkroniseras med moderkort och eventuella ljusslingor
I riggen sedan: December 2020

Grafikkort

Asus Geforce GTX 1660 Super Phoenix 6 GB

2 375 kr
Asus uppdaterade GTX 1660 Phoenix-kort har GDDR6-minnen vilket ger 50 procent högre minnesbandbredd jämfört med föregående modell. Kortet är extremt slimmat och tack vare Asus Wing-Blade-fläkt är det både tyst och svalt. Tack vare det kompakta formatet får vi även ett optimalt luftflöde i chassit. Asus kort har multipla program för överklockning och realtidsövervakning av GPU och minne och är en mycket bra stomme för alla former av arbete och ger oss bra prestanda vid spelande i 1080p, men klarar även vissa inte fullt så krävande spel i 4K.
I riggen sedan: December 2020

Moderkort

Asus Tuf Gaming Z490-plus Wi-Fi

2 575 kr
Asus Tuf Gaming Z490-plus Wi-Fi är ett moderkort med socket 1200 för tionde generationens Intels Core-processorer. Som alltid med Tuf-stämpeln får vi ett kort med extrem stabilitet och hög överklockningspotential. Kortet har Wi-Fi 6 och Bluetooth 5.1 och en effektiv värmeavledning. Vi får fyra minnesbanker som klarar upp till 128 gigabyte DDR4@4 800 megahertz, fem PCIe Gen 3-platser och dubbla M.2-enheter som kan köras i Raid. Självklart får vi även riktigt bra ljud, gott om USB-portar och RGB-integration.
I riggen sedan: December 2020

Lagring

Corsair MP400 1 TB NVMe PCIe M.2 SSD

1 410 kr
NY!
Vi fortsätter att fylla vårt nya Corsair-chassi med komponenter från samma tillverkare. Med nya MP400-disken får vi en jämn och hög prestanda för både läs- och skrivarbeten över PCIe Gen 3. Enheten baseras på 3D QLC Nand och har stöd för 256 bitars AES-kryptering. Modellen har en hög uthållighet med 200 TBW, terabytes written, och kommer med fem års garanti. Dessutom är disken förvånansvärt lättkyld och kräver ingen extra kylfläns.
I riggen sedan: December 2020

Nätaggregat

Cooler Master MWE Gold 550 Full modular

855 kr
NY!
Med lägre strömkrav från framför allt grafikkortet kan vi faktiskt kliva ner lite i Watt, men upp i driftsäkerhet och stabilitet. Detta nätaggregat är 80 Plus Gold-certifierat vilket ger en konstant 90-procentig effektivitet som tack vare effektiv kylning och premiumkomponenter ger både låga temperaturer och tyst drift. Aggregatet är dessutom helt modulärt vilket innebär att du bara behöver ansluta de kablar du verkligen använder.
I riggen sedan: December 2020

Tänk på att …

Vi har både byggt och testat samtliga versioner av DMZ-Riggen som vi tipsar om, men kan tyvärr inte ta ansvar för just ditt bygge. Om något strular får du mer än gärna ställa en fråga till Experten.

DMZ rekommenderar

Huawei uppdaterar sina instegslurar. Freebuds 4i erbjuder en massivt förbättrad batteritid och fungerar bättre med Android- och IOS-mobiler.
MSI MEG Z590 Ace är ett prisvärt high end-moderkort med extrem stabilitet. En riktigt vass stomme i ditt nästa datorbygge helt enkelt.
Mountain Everest Max är den största innovationen på tangentbordssidan på mycket, mycket länge. Men det krävs ett par uppdateringar innan vi är helt nöjda.
Är Nobelchairs Epic Mercedes-AMG Petronas Formula One Team Edition Gaming Chair den ultimata kombinationsstolen för gaming och kontorsarbete? Japp!
Coolermaster V850 är ett kompakt och stabilt nätaggregat som låter dig bygga en liten dator med massor av kraft.