Huawei, som väl i Sverige är mest kända för sina modem, har introducerat flera produktnyheter på IFA-mässan i Berlin. Intressant är företagets första tiotums datorplatta Mediapad 10 FHD.

Plattan drivs av en fyrkärnig 1,4-gigahertzprocessor, en gigabyte minne och integrerad 16-kärnig grafikprocessor för video i full-HD (1 920 x 1 200) och 3D-spel. Mediapad 10 FHD är utrustad med Android 4.0, åtta gigabyte internminne, Wi-Fi, stereohögtalare, 1,3-megapixelkamera för videosamtal, åttamegapixelkamera med autofokus samt ett batteri på 6 600 milliamperetimmar.

Mediapad 7 Lite är en mindre platta som väger endast 380 gram och har Android 4.0, en kapacitiv sjutums WSVGA skärm, 1,2-gigahertzprocessor, en gigabyte minne och åtta gigabyte interminne, 3,2-megapixelkamera och ett batteri på 4 100 milliamperetimmar.

Andra nya produkter är telefonerna Ascend D1 quad XL med 4,5-tumsskärm och en utlovad taltid på 15 timmar, Ascend G 600 med samma skärmstorlek och sikte på underhållningsprestanda i mellansegmentet och slutligen Ascend G 330, som har fyratumsskärm och ska leverera goda prestanda i förhållande till priset.

Eventuell tillgänglighet och pris i Sverige är inte kända.

Mer information: www.huaweidevice.com

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här