Med två nya SSD-enheter drar WD ifrån konkurrenterna genom att vara först med ny teknik.

Western Digital, som numera även äger Sandisk, presenterade världens första SSD-diskar med 64-lagers 3D NAND på Computex-mässan i Taiwan. Enligt företaget innebär detta att man kan leverera nya, innovativa SSD-diskar med lägre energiförbrukning, högre prestanda, bättre uthållighet och större storlekar.

Två SSD-enheter med den nya tekniken lanserades: Sandisk Ultra 3D SSD, som är skapad för att ge ännu bättre prestanda för spel och grafik och riktar sig till spelare och kreativa proffs, och WD Blue 3D NAND SATA SSD, som är tänkt för gör det själv-entusiaster och systembyggare.

Sandisk Ultra 3D SSD kommer att finnas i kapaciteterna 250 gigabyte, 500 gigabyte, en terabyte och två terabyte i traditionell 2.5-tums formfaktor. Enheterna kommer på marknaden under tredje kvartalet i år till priser från 100 dollar, alltså runt tusenlappen och uppåt.

WD Blue 3D NAND SATA SSD kommer samtidigt och med samma kapaciteter, men både i formfaktorn 2,5 tum och som enkelsidiga M.2 2280-kort. Även här börjar priset vid 100 dollar.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här