Ett högeffektivt nätaggregat med integrerad Bluetooth för full kontroll. Det här är ett av de bästa vi testat. Och dyraste.

Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Vi vet alla att nätverksaggregat kommer med olika effekt och effektivitet. Vi kan även skilja på fasta, modulära eller semimodulära samt aktiva, passiva eller hybridkylda lösningar. Till detta så har vi genom åren sett olika lösningar på övervakning och kontroll av aggregatet i sig. Cooler Master tar med Masterwatt Maker-serien nästa steg i utvecklingen och slår samman det bästa av det bästa och kompletterar detta med en integrerad Bluetooth v3-anslutning för full trådlös kontroll i ett av de bästa nätaggregat som vi har testat.

Masterwatt Maker – kvalitét in i minsta detalj

När vi hämtar paketet med vår testenhet tror vi att det skett ett misstag. Cooler Master måste ha skickat oss dubbla aggregat. Lådan som håller detta PSU är den i särklass största och en av de tyngsta vi stött på. När vi öppnar den finner vi däremot ett standardiserat, om än mycket långt, nätaggregat som mäter 224 x 150 x 86 millimeter. Här finns även två förvaringsväskor av hög kvalitet för alla tillhörande kablar, vilket gör det enkelt att förvara de kablar som inte behöver användas.

Tittar vi på enhetens baksida så ser vi direkt att Masterwatt Maker är helt modulärt, något vi verkligen föredrar. Anslutningarna är uppdelade i olika grupper där de mer krävande anslutningarna till grafik och processor är försedda med en extra tight och hållbar anslutning, för att på detta sätt kunna garantera maximal strömöverföring med minsta möjliga förlust.

Lösningen är smått briljant och även under extrem belastning måste vi anstränga oss för att höra fläkten samtidigt som temperaturen aldrig passerade 46 grader.

På ovansidan finner vi Cooler Masters egenutvecklade premium Silencio FP 135 millimeters PWM-fläkt. Den kan vi styra och ställa in olika lastbalanser för i Cooler Masters Connect app, som alltså ansluter till enheten via Bluetooth. Lösningen är smått briljant och även under extrem belastning måste vi anstränga oss för att höra fläkten samtidigt som temperaturen aldrig passerade 46 grader. I mobilapplikationen kan vi justera fläktar i realtid, övervaka ingående spänning, ström, förbrukning och effektivitet. Alla dessa data kan sedan även sparas för senare analys.

Master Maker är självklart 80 plus titanium-certifierat vilket garanterar en effektivitet på minst 94 procent. Enheten hanteras internt av en ARM-baserad DSP för optimalt och jämt kraftflöde. Denna lösning gör det även möjligt att enkelt växla mellan multipla 12 volts rails eller en singelrail-lösning för maximal överklockningspotential.

Cooler Masters bästa aggregat någonsin

Under våra mätningar når vi i alla lägen angiven effektivitet och klart däröver, utan att det för den skull är det effektivaste aggregat vi testat. Byggkvalitén och handhavandet dock det bästa vi stött på och Masterwatt Maker 1200 MIJ är utan större tvekan ett nätaggregat som kommer att hålla betydligt längre än de tio år som garantin gäller. Och det är definitivt det bästa aggregat som Cooler Master någonsin tillverkat. Men glöm inte att kolla på prislappen innan du lämnar fram kontokortet i kassan eller trycker på köpknappen.

Cooler Master Masterwatt Maker 1200 MIJ
5 / 6 Betyg
För
Byggkvalité av högsta klass, extremt stabilt, tyst, grym app, enkel att övervaka.
Emot
Prisnivån, inte toppeffektivt över 5VSB, storleken.
Rekommenderas till
Ska du bygga ett nytt system eller uppgradera ett äldre och söker en lösning som kommer att hålla år efter år är detta ett givet val.

Tillverkare: Cooler Master, www.coolermaster.com

Cirkapris: 9 995 inkl. moms, 7 996 exkl. moms

Certifiering: 80 Plus titanium

Kylning: 135 mm

Effekt: 1200 watt

Mått: 224 x 150 x 86 mm

Integrerade skydd: OVP, OPP, OCP, SCP, OTP, BOP

Aslutningar: PCI-e 6+2 Pin – 12, SATA -16, 4-Pin – 13, CPU 4+4 Pin – 2

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här