Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Ett extremt stabilt nätaggregat med låg ljudnivå för långvarig belastning. Kan Be Quiet Straight Power 11 smaka? Ja, det kan det.

Be Quiet Straight Power 11 är ett modulärt, mattsvart nätaggregat. Faktiskt har de medföljande kablarna samma svarta nyans. Dessutom är de klädda i ett skyddande hölje som både höjer kvalitetskänslan och minskar risken för slitage vid tajta eller snäva dragningar. Lösningen reducerar också risken att kablarna ska samla damm.

Den här serien finns i sex olika  kapaciteter från 450 till 1 000 watt, där vårt testexemplar ligger i mitten på 650 watt. Be Qui et Straight Power 11 är 8 0 -plus guld-certifierat, vilket ger oss en effektivitet på upp till 93 procent. Ska vi följa den gyllene regeln uppnås denna effektivitet runt halva maximala belastningen, vilket innebär att vårt exemplar gör sig bäst vid en belastning på 325-350 watt. Dock är stegen därefter inte så stora och effektiviteten sjunker inte så mycket med ökad belastning.

För kylningen står en 135-millimeters Silent Wing 3-fläkt vilken ger ett bra luft flöde. Det är också en tyst fläkt, vilket innebär att låg ljudnivå är en av styrkorna hos detta nätaggregat. Men bra kylning handlar inte enbart om en bra fläkt, utan även om layout. Be Quiet använder sig inte av några interna kablar, utan vi får ett högt, rent luftflöde. Konstruktionen ger även en renare signalkvalitet med minimal eller ingen magnetisk störning.

För att göra nätaggregatet än bättre har Be Quiet Straight Power 11 utrustats med samtliga kretsskydd i form av OCP, OVP, UVP, SCP, OPP och OTP. Det enda vi kan sakna är dels någon form av självtest, dels möjlighet att ansluta till aggregatet för noggrannare övervakning och även manuell konfiguration av exempelvis enhetens power-rails.

För vår del blev vi mycket förtjusta i Be Quiet Straight Power 11, och detta nätaggregat får utmärkelsen Datormagazin rekommenderar.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i de flesta butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Test: Be Quiet Straight Power 11
5 / 6 Betyg
För
Hög konstruktionskvalitet, snygg design, tyst, extremt stabilt under varierande belastning, bra pris.
Emot
Saknar självtest, saknar möjlighet till manuell övervakning och hantering.
Rekommenderas till
Ett mycket bra nätaggregat för dem som prioriterar stabil och säker drift.

Tillverkare: Be Quiet, www.bequiet.com

Pris: 1 294 kr inkl. moms, 1 035 kr exkl. moms

Mått: 160 x 150 x 86 mm

Kylning: 135 mm  Silent Wing 3

Maximal ljudnivå: 17,5 dB

Antal 12 V-Rails: 4 st

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här