Hem Artikel Nyheter Säkerhetsnyckel för IOS och Android

Säkerhetsnyckel för IOS och Android

0

Mobil autentisering är något som det talas om allt mer. Ofta sker detta i form av en mjukvara i din bärbara dator eller mobiltelefon där du kan lagra inloggningsuppgifter på ett säkert sätt. Nu släpps en hårdvarulösning som ett komplement till dessa mjukvaror.

Mjukvaror som lagrar inloggningsuppgifter är inget nytt. Lastpass, 1password och Enpass är några av dessa, och om alla dessa programvaror har en enda svaghet så är det att deras säkerhet till sist och syvende bygger på ett lösenord användaren behöver komma ihåg. Företaget Yubico har en lösning på detta i form av en hårdvarunyckel som kan användas för autentisering och upplåsning av en rad applikationer.

Hårdvarunyckeln kallas Yubikey 5ci och ansluts helt enkelt till din dator eller mobila enhet antingen via lightning eller usb-c beroende på vilka portar din enhet stödjer och kan sedan användas med 1password, Bitwarden, Idaptive, Lastpass, Okta och webbläsarapplikationen Brave Ios. Den senare stödjer också inloggningar till exempelvis Twitter och Github.

Själva hårdvaruprodukten kostar 695 kronor styck inklusive moms och stöd för fler applikationer och tjänster väntas tillkomma.

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version