Hem Artikel Nyheter Offroadmus från Logitech

Offroadmus från Logitech

0

Kasta musmattan. Med Logitechs senaste möss kan du köra över både glas, stock och sten.

Mössen Performance Mouse MX och Logitech Anywhere Mouse MX ska fungera lika bra på glasbord som traditionella musmattor.

Efterfrågan bland oss användare verkar vara stor om man ska tro tillverkarna. Microsoft lanserade nyligen flera ”terränggående” modeller som ska fungera bra oavsett underlag. BlueTrack heter tekniken i Microsofts värld. Darkfield Laser Tracking i Logitechs.

Om tillverkarens möss fungerar bra i riktigt välskötta och städade miljöer återstår att se. Enligt Logitech spårar den nya lasertekniken mikroskopiska partiklar och repor på högblanka ytor och använder dem som referenspunkter för att bestämma sin position. (Traditionella lasermöss förlitar sig på förändringar i materialets textur.)

Logitech Performance Mouse MX är en mus i standardstorlek för högerhänta och Anywhere Mouse MX är en minivariant som ska vara enkel att ta med den bärbara datorn.
Den förstnämnda kostar cirka 1 100 kronor och laddas genom micro-USB. Musen har fyra programmerbara knappar och – som första Logitechmodell någonsin – en sidskrollningsfunktion. Konkurrenten Microsoft erbjuder för övrigt det sedan länge.

Användare av Anywhere Mouse MX får nöja sig med två tumknappar. Minimusen kostar cirka 900 kronor.

Båda modellerna skeppas med Logitechs nya så kallade Unifying reciever, en liten USB-adapter som kan användas för att koppla ihop upp till fem ytterligare kompatibla tangentbord eller möss från företaget.

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version