Samsung Electronics kommer att lansera en modifierad version av sin Galaxy Tab 10,1 i Tyskland nästa vecka, efter att försäljningen av den ursprungliga förbjöds av en tysk domstol för att vara alltför lik Apples Ipad 2.

Företaget har ännu inte beslutat om exakt lanseringsdatum för den modifierade datorplattan, men den nya enheten, Galaxy Tab 10.1N har redan dykt upp till försäljning på webbplatserna för tyska återförsäljare.

Den nya versionen av plattan kommer bara att säljas i Tyskland. Skillnaden är enbart utseendemässig och inte särskilt stor – högtalarna är flyttade från sidan av enheten till framsidan och designen på ramen har ändrats. Allt i förhoppning om att beveka de tyska rättsliga myndigheterna, inte för att man erkänner Apples påståenden om patentintrång. Den koreanska elektronikjätten har överklagat domstolsbeslutet.

Samsung är inblandat i rättsliga tvister med Apple i Europa, Asien och Nordamerika över patent relaterade till deras telefoner och plattor.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här