Hem Artikel Nyheter Tunn och lätt Archos-platta

Tunn och lätt Archos-platta

0

Franska Archos har presenterat en ny serie datorplattor, kallad Gen10 XS. Först ut är Archos 101 XS, en 10.1-tums platta som endast väger 600 gram och är åtta millimeter tunn. Måtten är 27 x 17 centimeter.

Processorn är en Omap 4470 på 1,5 gigahertz med grafikkretsen Power VR SGX544 och skärmen har upplösningen 1 280 x 800. Enheten är utrustad med en gigabyte minne, 16 gigabyte flashminne och plats finns för ytterligare minneskort upp till 64 gigabyte. Vidare finns Wi-Fi, Bluetooth och GPS, samt anslutningar för Micro-USB och Mini-HDMI. 101 XS har också en framåtvänd kamera, men ingen på baksidan.

Operativsystemet är Android 4.0.3, men en uppgradering till 4.1 är utlovad till fjärde kvartalet i år.  Intressant är att operativsystemet körs i sin helt rena form, utan egna skal eller gränssnitt. Dessutom ingår en fullständig version av Office Suite Pro 6.

Till plattan hör också ett skydd med inbyggt QWERTY- tangentbord och ett stöd med dockning för själva skärmen. Archos kallar detta för Coverboard och det hålls stadigt på plats med magneter, både i stängt och dockat läge. Till skillnad från till exempel Asus Transformer-serie finns inget extra batteri i tangentbordet, men däremot en strömanslutning för laddning av plattan.

Archos tillhandahåller också en hel del tillbehör, som till exempel en högtalardocka, en dockningsstation och skyddande fodral i flera färger. Plattan börjar säljas i oktober med ett rekommenderat pris på 3 800 kronor.

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version