Hem Fråga experten Windows Flytta Windows

Flytta Windows

1

Fråga

Jag bytte Windows 7 till Windows 10 på en Asus Eeepc när det erbjöds av Microsoft. Nu märker jag att den inte orkar med Windows 10 Pro och skulle därför vilja ha tillbaka Windows 7 på e-paden, vilket inte borde vara något problem att återställa.

Min fråga är nu, kan jag spara den versionen av Windows 10 Pro till en annan mer potent dator för en nyinstallation eller är den licensen då förbrukad och kan bara användas till där den först blev installerad?

Johan Karlberg

Svar

Windows 10 belastar inte datorn mer än Windows 7, så det borde fungera lika bra. Du kanske ska leta efter någon annan orsak till problemen.

Men din Windows 10-installation är bunden till din dator med en så kallad digital licens och kan inte användas på någon annan. Däremot kan du mycket väl spara den genom att göra en diskavbildning för den händelse att du skulle vilja återinstallera Windows 10 på din Asus.

 

 

1 KOMMENTAR

  1. Nja. Kör alltid med monitor på hårdvaran och har så gjort i många år. Win 10 förefaller allt dra lite mer processorkraft och lite mer ram-minne för mig i alla fall.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version