Hem Fråga experten Bygga bärbar

Bygga bärbar

0

Fråga

Jag brukar kasta ett öga på DMZ-riggen emellanåt, men har ännu inte färdigställt ett eget bygge.

Jag har en gammal Dell Studio 1737 (säkert åtta år) som kanske är på väg att ge upp andan och jag vill kunna jämföra ett eget bygge (bärbart) mot att köpa en ny fabriksbyggd.

Jag är inte ute efter en speldator men jag har mycket arbetsuppgifter som involverar översättning online och videovisning. Hjärtat bör alltså vara en kraftfull processor.

Ganska ljudlöst chassi, 17 tum, mycket minne, gärna fyra minnesbankar, plats för två SSD, ordentligt med USB (full, typ C) och HDMI, ljudingång, ljudutgång och högtalare av god eller mycket god kvalitet. Ordentligt tangentbord gärna med numerisk del. Batteri och laddare.

Vore roligt om ni vill visa ett exempel plus (åter igen) en serie om att bygga ihop delarna till en fungerande dator.

Per Lundberg

Svar

Jag uppfattar dig som att du vill bygga en bärbar dator? DMZ-riggen är en stationär dator och jag skulle nog inte rekommendera ett försök att bygga en bärbar. Bärbara datorer, är till skillnad från stationära, mycket specialiserade och komponenterna är ofta konstruerade för att passa enbart i en specifik modell.

Det är ingen omöjlighet, det finns ett begränsat utbud av halvfärdiga system. Du måste nog dock beställa utomlands. Och du får antagligen väldigt svårt att få till de specifikationer du kräver med standardkomponenter. Dessutom är det ingen enkel uppgift.

Däremot tillhandahåller många tillverkare av bärbara datorer, exempelvis Dell och HP, möjligheter att skräddarsy en dator vid beställning. Det tror jag faktiskt är en bättre utväg om du inte vill gå ut och köpa en på marknaden.

De krav du har är inte alltför överdrivna, så det borde gå bra att hitta en passande dator hos vilken försäljare som helst. Dessutom behöver du inte någon särskilt kraftfull processor för onlinearbete och videovisning.

 

 

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version