Microsofts charmoffensiv mot Linuxvärlden fortsätter i oförminskad styrka. Nästa år släpper bolaget anvivirusverktyget Defender för plattformen.

Att Microsoft skulle släppa antivirusverktyget Defender för Linux är egentligen ingen nyhet. Vi på Datormagazin kunde redan i april rapportera att Microsoft planerade att släppa Defender för Linux, men när detta skulle ske var inte klart när vi skrev om det i våras.

Nu har Microsoft meddelat att Defender för Linux kommer släppas nästa år. Denna nyhet kommer alltså inte långt efter att Microsoft meddelat att de släpper både en Teams-klient och webbläsaren för Linux.

Exakt när Defender kommer släppas för Linux är ännu oklart. Mer och mer pekar mot att Microsoft knappast satsning på Linuxklienter knappast kommer avstanna nästa år. Det inte är otänkbart att Microsoft kommer erbjuda fler mjukvaror för Linux som knyter plattformen närmare Office 365 redan under år 2020.

Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här