En nackdel med att sälja sitt livsverk är att man förr eller senare riskerar att sluta vara en del av dess innehåll. Det har Marcus ”Notch” Persson fått erfara efter att Microsoft släppt en ny version av spelet.

I en nyligen släppt version av det oerhört populära spelet Minecraft är dess skapare, Markus ”Notch” Persson, inte längre omnämnd. I tidigare versioner tenderade Perssons namn att nämnas på informationsskärmar som visades när spelet startades upp men så är alltså inte längre fallet.

Perssons namn visas fortfarande i den lista över alla som arbetat med spelet men att Microsoft, som köpte Perssons bolag Mojang år 2009 för 2,5 miljarder dollar, nu tagit bort honom från informationsskärmarna kan ha att göra med Perssons lite ojämna nivå på Twitter. Markus Persson har där postat flera inlägg fyllda med grova svordomar och sympatiyttringar som kan tolkas som att han sympatiserar lite för mycket åt högerkanten än vad som kan anses vara hälsosamt att associeras med för ett företag som Microsoft.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här