Envisa rykten har gjort gällande att Vodafone kommer att bli exklusiv Iphone-distributör i Europa. Men enligt ett nytt, hett rykte är en introduktion av en europeisk 3G-version av Iphone mycket nära förestående och fler aktörer än Vodafone inblandade.

Enligt Guy J Kewney, en skribent för bland andra Eweek, Newswireless.net, IT Week och Personal Computer World, kommer en 3G-version av Iphone att presenteras i Storbritannien redan på måndag, den 2 juli.

Förutom med Vodafone har Apple tecknat Iphone-avtal med tyska T-Mobile samt med Carphone Warehouse, hävdar Kewney. Carphone Warehouse är en oberoende återförsäljare av mobiltelefoner med över 2 000 butiker i tio europeiska länder.

De ursprungliga ryktena om Vodafone som exklusiv Iphone-leverantör i Europa seglade upp sedan London Evening Standard hade citerat källor inom finansjätten Credit Suisse.

Enligt Kewneys artikel på webbplatsen newswireless.net, rapporteras T-Mobiles koncernchef vara överförtjust över det gemensamma avtalet med Apple, Vodafone och Carphone Warehouse, samt att han väntas närvara vid Apples introduktion av den europeiska versionen av Iphone på måndag.

Även om det heta ryktet visar sig vara mer än ett rykte, väntas Apple inte börja leverera 3G-versionen av Iphone förrän i slutet av året.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här