Adobe har släppt en skarp version av det helt nya programmet Digital Editions 1.0 som har utvecklats för att läsa e-böcker, digitala tidningar och andra digitala publikationer. Programmet stöder både PDF- och XML-filer och det finns tillgängligt för kostnadsfri nedladdning.

Adobe Digital Editions 1.0 finns tillgängligt i versioner för Windows och Mac OS och kommer något senare att släppas i versioner för mobila plattformar. Programmet har förmågan att automatsikt anpassa innehållet till bildskärmar i olika storlekar.

Bland de funktioner programmet innehåller nämner Adobe bland annat möjlighet att placera ut bokmärken, färgmarkera text, skriva anteckningar och organisera e-boksamlingen i olika bokhyllor.

Digital Editions 1.0 är 3 megabyte stort och kan integreras med Adobe Acrobat 8 och Adobe Acrobat Reader. Detta betyder att e-bokläsaren kan startas automatiskt inifrån dessa program.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här