Samsung är inte först med att släppa ut en 3,5-tumshårddisk på 1 terbyte på marknaden, men man är definitivt först med att uppnå den höga lagringskapaciteten på tre hårddiskskivor.

Medan konkurrenterna använder fyra eller rent av fem hårddiskskivor i sina terabytehårddiskar, har Samsung lyckats öka datatätheten så mycket att varje hårddiskskiva rymmer 334 gigabyte.

Spinpoint F1 kallar Samsung sin nya serie med SATA-hårddiskar i 3,5-tumsformat. Hårddiskarna har en rotationshastighet på 7 200 varv i minuten och är utrustade med cacheminnen på 32 megabyte. Spinpoint F1-hårddiskarna är konstruerade för att ge en låg effektförbrukning och använder tekniker som ska göra att de arbetar mycket tyst.

Samsung tänker sig att Spinpoint F1-hårddiskarna ska komma till användning i professionella sammanhang och i videoinspelningsapparater, externa lagringsenheter och persondatorer på konsumentmarknaden.

Samsung har även introducerat Spinpoint N2-serien med 1,8-tumshårddiskar med lagringskapaciteter från 80 upp till 120 gigabyte. De små hårddiskarna har en rotationshastighet på 4 200 varv i minuten, cacheminnen på 8 megabyte och PATA/ZIF-gränssnitt.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här