Asus vill göra det lättare att uppgradera kompnonter – även i bärbara datorer.

Att uppgradera bärbara datorer med nya hårddiskar och RAM-minnen brukar inte vålla några större problem. Men att byta ut processorer, grafikkretsar och optiska lagringsenheter är knappast en barnlek. Med den bärbara speldatorn C90 presenterar Asus ett uppgraderingsvänligt och flexibelt alternativ.

Asus C90 erbjuder användaren möjligheter att relativt enkelt byta ut processor, grafikkretsar och optiska lagringsenheter, och det utan att garantin upphör att gälla.

Datorn är utrustad med en 15,4-tums bildskärm med en upplösning på 1 680 x 1 500 bildpunkter och den kan utrustas med upp till 3 gigabyte DDR2-minne, en Geforce 8600M GT PCI Express MXM-grafikmodul och en Intel Core 2 Extreme X6800-processor med klockfrekvensen 2,93 gigahertz.

Asus erbjuder även utrustningsalternativ med HD DVD- och Blu-ray-enheter.

På anslutningssidan är datorn relativt framtidssäker med Draft N Wi-Fi, Bluetooth 2.0, eSATA, HDMI, Firewire, USB-portar och en Expresscard-port. En fingeravtrycksläsare och en webbkamera har Asus integrerat i den 3,1 kilo tunga datorn.

Asus annonserar C90-datorn på sin produktsida, men några prisuppgifter har man ännu inte avslöjat.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här